Elon Musk spune că Falcon 9 a trecut testul aterizării în ocean

 

Ca urmare a lansării perfecte a GovSat-1 de miercuri după-amiază, CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a decis să facă un anunț neobișnuit pe Twitter. După ce s-a separat de al doilea nivel al său, operațiunile de recuperare a primului nivel din Falcon 9 au putut fi auzite în transmisiunea live a celor de la SpaceX, care a provocat intrigi suplimentare în jurul unei situații deja ciudate.

B1032, un booster refolosit care a fost repus în funcțiune pentru lansarea GovSat-1, a fost văzut aterizând întreg în ocean, o imagine care provoacă confuzie, pentru că Elon Musk a declarat că miezul rachetei va fi abandonat în ocean după lansare. În mod convenabil, Elon Musk a scris un tweet care oferă informații, sau cel puțin indicii cu privire la aceste mesaje ciudate. Se dovedește că SpaceX a avut intenția de a testa racheta pentru aterizarea în apă la viteze foarte mari de revenire, pentru a nu aduce pagube platformei teleghidate, dar în mod surprinzător aceasta a supraviețuit.

Astfel că booster-ul Falcon 9 pentru GovSat-1 (1032) a fost testat pentru o reintrare excepțional de agresivă în atmosferă. Lipsa unei platforme teleghidate are sens dacă știm că 1032 a fost utilizată pentru a testa proceduri experimentale de aterizare. În eventualitatea relativ probabilă că ceva va merge prost, booster-ul masiv ar fi adus pagube platformei numite “Of Course I Still Love You” la viteze foarte mari de apropiere. Impacturi similare au avut loc înainte ca SpaceX să fi prefectat treptat noile tehnologii și cunoștințele operaționale necesare pentru a recupera rachete de clasă orbitală, dar cunoștințele generale arată că un impact ce ar fi implicat o rachetă 1032 ar fi fost extrem de distructiv, foarte probabil că platforma ar fi necesitat câteva săptămâni bune de reparații.

Elon Musk reveals SpaceX Falcon 9 survived a water landing test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 21