Elon Musk spune că vom renunța la volan în 20 de ani

Vorbind la ediția din 2017 a reuniunii “National Governor’s Association” ce a avut loc sâmbătă în Rhode Island, antreprenorul Elon Musk a spus liderilor de state că mai mult de jumătate din automobilele noi care vor fi produse peste zece ani vor fi electrice, iar aproape toate automobilele produse peste 20 de ani vor fi autonome.

Când a fost întrebat de guvernatorul statului federal american Nevada, Brian Sandoval, care l-a invitat pe Musk să vorbească la reuniunea NGA, cum crede el că va arăta piața automobilelor în 5 sau 10 ani, luând în considerare dezvoltarea de pe piața energiei și a vehiculelor autonome, Musk a remarcat că există o diferență mare între ce se va întâmpla peste 5 ani și ce se va întâmpla peste 10, spunând că inovația se dezvoltă exponențial.

Probabil că în 10 ani de acum încolo peste jumătate din vehiculele noi vor fi electrice, cel puțin cele produse în SUA, spune Musk, adăugând că marea majoritate dintre acestea vor fi autonome. Cu toate acestea, cei ce se așteaptă să vadă o rețea de transport dominată de mașini care se conduc singure ar putea fi dezamăgiți. Deși este foarte probabil ca peste 50% din toate vehiculele noi să fie complet autonome până în anul 2027, Musk subliniază faptul că mașinile noi produse reprezintă doar 5% din totalul vehiculelor aflate pe șosele. Cu alte cuvinte, luând în considerare durata medie de viață a unui automobil, de 15-20 de ani, marea majoritate a vehiculelor de pe străzi vor rămâne poluante și operate de oameni.

Rata de automobile care se condus singure va crește rapid odată ce ne vom apropia de anul 2037, este de părere CEO-ul Tesla. De asemenea, acesta crede că peste 20 de ani șoferii nu vor mai fi nevoiți să se atingă de volan pentru a conduce un automobil.

Delcarația vine în contextul în care Tesla înregistrează progrese semnificative în dezvoltarea tehnologiei Autopilot 2.0 și urmărește să lanseze pe piață un automobil complet autonom până la finalul acestui an. Musk a declarat în câteva ocazii că plănuiește să facă o demonstrație cross-country cu o mașină autonomă care va parcurge întreaga distanță, din California la New York, în modul autonom, fără nici un fel de intervenție. Iar această demonstrație este de așteptat să sosească până la finalul acestui an.

Elon Musk: 50%+ of new cars will be electric in 10 years, no steering wheel in 20 years

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 10