Elon Musk susține că poate reconstrui rețeaua electrică a Puerto Rico cu tehnologia sa de furnizare a energiei solare

Miliardarul american Elon Musk, proprietarul companiei Tesla, a declarat vineri că ar putea reconstrui infrastructura electrică devastată a insulei Puerto Rico folosind tehnologia sa de furnizare a energiei solare, relatează BBC.

Marea majoritate a teritoriului insulei nu are nici acum energie electrică, la săptămâni după ce a fost lovită de uraganul Maria.

Pe Twitter, Elon Musk susține că tehnologia sa, care alimentează cu energie electrică mai multe insule mai mici, poate fi adaptată la o scară mai mare în Puerto Rico.

Guvernatorul insulei i-a răspuns lui Musk cu un mesaj: “Să discutăm”. “Vreți să arătați lumii puterea și adaptabilitatea tehnologiilor dumneavoastră Tesla? Puerto Rico ar putea fi proiectul dvs de căpătâi”, a declarat guvernatorul Puerto Rico, Ricardo Rossello.

Compania Tesla a lui Elon Musk este cunoscută în principal pentru mașinile sale electrice, dar încorporează și SolarCity, o firmă de panouri solare care se specializează în stocarea eficientă a unor mari cantități de electricitate în așa-numite “bănci de energie”.

Compania susține că a asigurat alimentarea cu energie a unor mici insule, precum Ta’u, din Samoa Americană. Pe această insulă a instalat o rețea de panouri solare care poate furniza energie pentru întreaga insulă și stoca suficientă electricitate pentru a asigura necesarul timp de trei zile fără soare.

“Echipa Tesla a făcut acest lucru pentru mai multe mici insule din lume, dar nu există o limită de scară, așa că putem face acest lucru și pentru Puerto Rico”, a postat Musk pe Twitter.

El a adăugat însă că un astfel de proiect ar avea nevoie de sprijinul Puerto Rico, un lucru la care guvernatorul pare să fie deschis.

De asemenea, Tesla a trimis a deja un număr de sisteme de baterii în Puerto Rico pentru a stoca energia de la panourile solare existente pe insulă pentru a contribui la compensarea deficitului de energie.

Locuitorii din Puerto Rico care au panouri solare sunt printre cei foarte puțini cu energie electrică stabilă.

Un cultivator de flori, Hector Santiago, a investit 300.000 de dolari în panouri solare în urmă cu șase luni, relatează Reuters.

“Toată lumea mi-a spus că sunt nebun, pentru că este atât de scump. Acum eu am energie și ei nu au”, a declarat el.

Elon Musk a pus recent un pariu pe Twitter cu un antreprenor australian de software care a dus la întocmirea unor planuri pentru construirea celei mai mari baterii solare în sudul Australiei, notează BBC.

Instalația — în privința căreia Tesla a garantat că ar putea funcționa în “100 de zile de la semnarea contractului” — a fost declarată pe jumătate construită la doar câteva zile de la începerea proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 20