Elon Musk vrea să sape un tunel

 2,w=993,q=high,c=0.bild

Musk nu rămâne niciodată fără idei: Directorul executiv al Tesla și SpaceX vrea să colonizeze planeta Marte. Pe Pământ el vrea să revoluționeze traficul auto. Și pentru că un lucru îl enervează la culme, noul său proiect este subteran.

Elon Musk nu cunoaște probleme, el cunoaște doar soluții. Când directorul executiv de la Tesla și SpaceX a scris pe Twitter că este enervat de traficul din Los Angeles, el ar cumpăra o mașină de găurit pentru a-și face un tunel și ar începe să sape – mulți ar spune că este o glumă, dar nu este așa.

Miercuri el a scris pe Twitter că înregistrează progrese interesante în cazul proiectului de tunel. Într-o aproximativ o lună se va da startul, deci cel mai posibil în luna ianuarie. Cel mai nou hobby al său înregistrează progrese. Ruta este deja fixată, primul tunel al lui Musk va porni practic de la poarta casei sale, în cartierul principal al companiei sale spațiale, SpaceX – localitatea Hawthorne din sudul Californiei și se va finaliza la aeroportul din Los Angeles, o distanță de fix zece kilometri parcursă cu automobilul.

Nu este deloc nou entuziasmul lui Musk pentru tuneluri. În urmă cu fix un an de zile, la o prezentare a Hyperloop, unul dintre multele sale proiecte de transport, Musk s-a declarat în favoarea soluțiilor care folosesc tuneluri, spun cei de la CNN și în același timp împotriva aglomerărilor din trafic.

Hyperloop nu are nimic de-a face cu asta. El este doar un proiect special, în care pasagerii vor putea călători între destinații la viteze de peste 1000 km/h, printr-un sistem de tuburi. Dar utilizarea de tuneluri împotriva aglomerărilor din trafic este o idee simplă și evidentă, spune Musk. S-ar putea construi, spre exemplu, peste 30 de nivele suprapuse și astfel s-ar rezolva complet problema traficului.

Construcția de tuneluri este în mod normal extrem de costisitoare. Dar dacă cineva ar putea reduce costurile, atunci sigur acela ar fi Musk, scrie CNN. Prin compania sa de zbor spațial –SpaceX – el a dovedit că este capabil să reducă dramatic costurile pentru sarcini complexe de inginerie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Elon-Musk-will-Tunnel-graben-article19656882.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7