Elon spune că obiectivele ratate sunt un lucru bun

 

Scepticii Tesla nu se satură niciodată să arate cu degetul în direcția companiei care și-a făcut un obicei din a rata obiectivele pe care și le fixează. Dar toate acestea au un scop suprem. Cel mai relevant exemplu este, bineînțeles, Model X, pe care Tesla a început să îl livreze la multe luni după data de lansare inițială. Apoi altă dezamăgire a fost Tesla Model 3, compania l-a livrat din punct de vedere tehnic la timp, dar cifrele din producție sunt mult în urma previziunilor, cel puțin până în prezent, iar majoritatea cumpărătorilor care și-au făcut rezervări vor aștepta cel mai probabil mult și bine și în 2018 pentru a-și primi vehiculul electric Tesla cu preț de pornire de 35.000 de dolari. Dezvoltarea sistemului Autopilot 2.0 pare să fie de asemenea în urma programului.

Cu toate acestea, criticii greșesc când spun că Elon Musk nu și-a respectat promisiunile. Cu excepția câtorva lucruri pe care nimeni nu și le-a dorit cu adevărat (posibilitatea de a schimba bateriile unui automobil electric, un rollercoaster care să asigure transportul prin campusul Tesla), Iron Man din zilele noastre a livrat tot ce ne-a promis. A promis un sedan electric cu performanță de mașină sport și în același timp comfort și lux pentru orice gusturi, un SUV cu capacități de tractare impresionante și uși de tipul celor de pe supercar-uri, o rachetă reutilizabilă, care este capabilă să aterizeze singură pe uscat sau pe o platformă aflată în ocean, după ce și-a efectuat cu succes zborul în spațiu și alte feluri de succese care par a fi scoase din filme sau romane science fiction, toate fiind acum realitate. Gigafactory din Nevada? Este deschisă și produce baterii. Țigle care produc curent electric? Ies de pe linia de producție din Buffalo. Cel mai mare pachet de baterii din lume? Legat la rețea și asta înainte de planul inițial.

Având în vedere performanțele Tesla de pe piața de acțiuni și grupurile entuziasmate de fani formate în jurul brandului, este clar că majoritatea oamenilor prețuiesc realizările în locul punctualității. Trend Eady, un editor pentru publicația Seeking Alpha pune lucrurile în altă prespectivă: Dacă Musk îți promite luna de pe cer în șase luni, dar tu o primești în trei ani – important este că el ți-a adus-o. Dar dacă obiceiul lui Musk și a companiilor sale de a rata obiectivele pe care tocmai ei le fixează este ceva intenționat, nu o serie de greșeli? Membru al Tesla Motor Club, Patrick C, motivează într-o postare recentă de pe blog că această strategie ar fi exact cheia succesului pentru Tesla și SpaceX.

The Elon Musk moonshot approach – missed deadlines are a good thing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 87