Elveția nu ajută

51183978

Elveția nu ajută
Elveția reprezintă încă o excepție de la restricțiile de import către Rusia. Acest lucru determină exportatorii alimentari europeni să profite și folosesc țara cantoanelor ca o țară de tranzit. Dar confederația refuză să participe.

Guvernul elvețian nu va ajuta în eludarea embargoului de pe piața rusă, al producătorilor europeni de produse alimentare. Conform Oficiului Federal pentru Agricultură, unii producători de alimente au încercat să folosească țara ca modalitate de tranzit pentru exporturile către Rusia. Cu toate acestea, Elveția a dat până acum doar respingeri.

După cum a relatat un purtător de cuvânt al autorităților, Elveția trebuie să emită certificate de igienă pentru toate exporturile de produse alimentare. Acest lucru s-ar putea să nu se aplice pentru produsele care nu au fost produse în țară. Republica alpină este exceptată de la sancținile impuse Kremlinului și interdicția de a importa alimente din țările occidentale, pentru că țara nu este pe deplin implicată în impunerea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Dar, din cealaltă direcție este încercarea de a folosi binecunoscuta țară pentru neutralitatea sa și să eludeze interdicția de import. Importatorii ruși au trecut prin Elveția, care este renumită pentru brânzeturile sale de specialitate precum Appenzeller, Emmentaler și Gruyere, în mod reperetat sortimente precum Gouda olandez sau mozzarella italiană.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schweiz-hilft-nicht-bei-Sanktions-Umgehung-article13449116.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 4