Elveția numește posibili infractori

48315629

Elveția numește posibili infractori

Elveția dă publicității numele unor clienți germani ai băncilor care ar fi posibil să fi ocolit taxele. Dar acest pas întâlnește numeroase critici. Cel puțin landul Nordrhein-Westfalen vrea să se folosească de ocazie pentru a descoperi evazioniștii.

Publicarea numelor posibililor evazioniști fiscali ce au conturi în Elveția a atras atenția autorităților fiscale germane. Calea pe care autoritățile elvețiene au ales-o acum este de fapt specială, declară ministrul de finanțe din Nordrhein-Westfalen, Norbert Walter-Norjans cu privire la lista publicată pe internet. Dacă Elveția publică numele cetățenilor germani ce au legături cu posibile nereguli, atunci și autoritățile germane trebuie să se sesizeze.

Publicarea numelor a creat din nou neliniște printre evazioniști. Politicanul SPD mai declară în continuare că pentru aceștia au existat numeroase oferte anterioare pentru a reveni la comportamentul de bună credință și astfel aceștia nu ar trebui să aibe nimic de regretat. În Germania se practică secretul și prezumția de nevinovăție până în momentul în care există dovezi în sens contrar.

Ministrul de finanțe din Baden-Wurttemberg, Nils Schmid, a declarat că în lupta împotriva evaziunii fiscale nu este vorba de umilirea publică a vinovaților ci aplicarea acelorași legi pentru toată lumea, nu doar pentru o anumită parte a cetățenilor. Practica recentă a elvețienilor este oarecum surprinzătoare pentru o țară cu tradiție în păstrarea secretului bancar.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schweiz-nennt-moegliche-Steuersuender-article15169596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 25 =