Elveția se laudă cu cel mai lung tunel feroviar din lume

a2f17d8ef87ae383088f6013f2957018

În vara anului 2016 Elveția va deschide proiectul său de prestigiu, tunelul Gotthard-Basis fiind dat atunci în folosință pentru traficul feroviar. Acesta este cel mai lung tunel feroviar din lume. Inaugurarea sa va trebui să fie de asemenea foarte pompoasă.

Numărătoarea inversă merge și entuziasmul este tot mai mare de la zi la zi. Se vorbește despre mândria unei întregi națiuni și despre un eveniment de dimensiuni istorice.

Pe data de 1 iunie 2016 entuziasmul va ajunge la final: printr-un document de stat, care în comparație cu modestia elvețiană pare un act de o imensă imoralitate, se va inaugura cel mai lung tunel feroviar din lume, în lungime de 57 de km și denumit Gotthard-Basis, între localitățile Erstfeld din cantonul Uri și Bodio din cantonul sudic Tessin.

Iar atunci când Elveția va cinsti, reprezentanți de stat din toată Europa cu bijuteria noii traversale feroviare prin Alpi, aceasta va fi aranjată cu mare fast, spun cei de la Neue Zürcher Zeitung.

Construcția, care este cu șapte kilometri mai lungă decât eurotunelul pe sub Canalul Mânecii între Franța și Anglia, va fi sărbătorit cum se cuvine, iar guvernul a locat pentru deschiderea acestuia 11,1 milioane de euro. Cu toate acestea, costurile petrecerii sunt compensate de dimeniunile acestei construcții unice în lume.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schweiz-protzt-mit-weltlaengstem-Bahntunnel-article16479806.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1