Elveția verifică conturile inactive

imago58331373h

Elveția verifică conturile inactive

Elveția vrea să verifice în perioada apropiată mii de conturi inactive. Evaluarea ar putea descoperi noi averi pe care naziștii să le fi adus aici la sfârșitul celui de-al doilea război mondial pentru a le păstra în siguranță.

În Elveția mii de așa-numite conturi latente sunt verificate după o schimbare a legii. Un purtător de cuvânt al Asociației Elvețiene a Bancherilor (SBA) a confirmat un raport al Welt am Sonntag: există o lege nouă potrivit căreia orice bunuri mai vechi de 60 de ani sau latente trebuiesc anchetate. Iar ancheta se va desfășura pe parcursul acestui an. Legea se referă atât la conturile cetățenilor elvețieni cât și la cele aparținând străinilor.

Ziarul a raportat că în Elveția există conturi vechi încă din anul 1955 sau care nu au mai fost utilizate din anul 1965 spre exemplu. Verificarea ar putea determina potrivit experților noi urme către averile pe care naziștii le-au ascuns la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Spre exemplu la banca Aargauische Kantonalbank există un cont deschis din martie 1940 pe numele unui cetățean german și în care este depusă suma de 1000 de franci elvețieni.

În anii 1990 s-a dat publicității faptul că în astfel de conturi stau ascunse averi de milioane aparținând evreilor, victime a socialismului național.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schweiz-prueft-nachrichtenlose-Bankkonten-article15027501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 10