Elvețienii copiază Apple Watch

Swiss-Alp-Watch-offiziell“Swiss Alp Watch” arată la prima vedere la fel cu Apple Watch. Ceasul elvețian este însă mult mai scump, iar producătorul garantează o durată de viață foarte lungă, fără orice fel de actualizări.

Este oare o copie grosolană a Apple Watch, un omagiu adus designului de succes al lui Jony Ive, sau doar o cascadorie genială de marketing? Swiss Alp Watch arată aproape identic cu ceasul inteligent al celor de la Apple, iar producătorul H. Moser & Cie. nu face din asta un secret. Cronograful în valoare de 25.000 de franci este răspunsul la provocările enorme, pe care noul concurent high-tech din industria de electronice le-a avut de depășit.

Fără nici un fel de încercare de a împăca tradiția și tehnologia, H. Moser & Cie. s-a decis pentru apărarea valorilor, pentru că ceasornicarii elvețieni sunt de secole renumiți și cunoscuți peste tot în lume pentru operele lor. Swiss Alp Watch este un simbol al spiritului de luptă, spune directorul firmei, Edouard Meylan. Acesta ar trebui să dovedească faptul că ceasurile mecanice au un viitor. Acesta încorporează toate credințele lor.

Atunci de ce acesta arată ca un Apple Watch? În loc de un model cu interior electronic, care să încerce să semene cu un ceas mecanic, producătorul s-a decis pentru altă variantă. Ei au dorit să producă un ceas, care să fie inspirat de designul modern al ceasurilor inteligente, dar să fie de construcție complet mecanică. Swiss Alp Watch este foarte puțin probabil să devină un produs de masă. Acesta este lansat pe piață într-o ediție limitată de 25 de bucăți, are o carcasă de din aur de 18 karate și își arată mecanica din interior printr-o fantă transparentă din safir de pe margini.

http://www.n-tv.de/technik/Schweizer-kopieren-die-Apple-Watch-article16726866.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 65