Elvetienii resping planul de a expulza străini pentru comiterea unor crime minore

_88484919_f19b7806-45a0-4e79-8d34-e2478338d4af

Cetatenii cu drept de vot din Elveția au respins planul de a expulza automat străinii care comit infracțiuni minore, au arătat rezultatele. Aproximativ 59% dintre alegători au spus “Nu” la propunerea prezentată de către aripa dreaptă Partidul Popular Elvețian. Votul a avut loc pe fondul tot mai mare a neliniștii la creșterea imigrației și problemele care, partidul spune, că vor veni o dată cu aceasta.

Dar adversarii au spus că legea va crea un sistem de justiție pe două niveluri nedreptătind cetatenii străinii, care reprezintă aproximativ 25% din populația Elveției. Aproape două milioane de deținători de pașapoarte străine locuiesc permanent și legal în Elveția, dar câștigarea naționalităţii elvețiane este o procedură complicată și costisitoare, și nu se conferă în mod automat la naștere, acești cetățeni străini fiind mulți dintre cei care nu au trăit în afara Elveției. Guvernul elvețian spune că doar doi din fiecare 100 de străini care trăiesc în Elveția au primit cetățenia elvețiană.

Sondajele de opinie au sugerat inițial că propunerea ar putea primi sprijin, dar starea de spirit în rândul alegătorilor s-a schimbat în ultimele săptămâni ale campaniei. Mai mult de cinci milioane de persoane au dreptul să voteze în cadrul referendumului; Doar cetățenii elvețieni ajung la vot.

În 2010, elvețienii au aprobat măsuri pentru deportarea străinilor condamnați pentru crimă sau violență sexuală. Propunerea respinsă duminică a inclus deportarea automată fără drept de apel în cazul în care un străin a comis două infracțiuni minore în termen de 10 ani, cum ar fi excesul de viteză sau ofensarea unui ofițer de poliție.

http://www.bbc.com/news/world-europe-35680760

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 12