Emiratele importă pentru prima dată petrol din SUA

Scăderea masivă a prețurilor și boom-ul industriei de fracking a pus presiune asupra industriei globale de petrol. SUA devine din ce în ce mai mult exportator de petrol, chiar și pentru Emiratele Arabe Unite, care a pierdut calitatea de furnizor.

Emiratele Arabe Unite vor să importe pentru prima dată în istorie petrol de origine americană, spun insiderii, ca urmare a conflictului din Qatar. Este încă neclar despre ce volume ar fi vorba, dar Abu Dhabi National Oil Company a cerut livrarea unui tanc cu capacitate de încărcare de până la două milioane de barili, în luna septembrie a acestui an, spun două persoane apropiate pentru agenția de știri Reuters.

Este vorba despre petrol de șist din statul federal american Texas, care este produs prin controversata metodă de fracking. Țițeiul ușor ar trebui să înlocuiască un produs derivat pe care până acum statul arab îl importa din țara vecină Qatar și care era prelucrat pentru a obține benzină brută.

Datorită acuzațiilor îndreptate asupra țării vecine privind finanțarea terorismului și un posibil front comun format cu rivalul Iran, Emiratele, împreună cu Arabia Saudită, Egipt sau Bahrain, au decis să întrerupă relațiile diplomatice și economice cu statul Qatar.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Emirate-importieren-erstmals-Ol-aus-den-USA-article19954999.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =