Emirates anulează zboruri în SUA

Cine vrea să zboare din țări din Orientul Apropiat către SUA, nu are voie să își ia laptop-ul cu el în avion. Președintele american Donald Trump motivează o asemenea restricție prin lupta împotriva terorismului. Dar se află oare și motive economice în spate?

Compania aeriană Emirates va renunța din luna mai la multe legături către SUA. Este o decizie economică ca reacție la o cerere tot mai slabă, motivează reprezentanții companiei aeriene.

Motivul este faptul că președintele american Donald Trump a cerut ca pasagerii care pleacă de pe aeroporturi mari din Orientul Apropiat și se îndreaptă către SUA să nu mai aibe voie să ia laptop-ul cu ei în avion. Printre centrele afectate de măsură se numără Dubai, Abu Dhabi, sau Doha, care reprezintă cele trei hub-uri majore ale companiilor Emirates, Etihad sau Qatar Airways. Ordinul respectă încercările lui Trump de a introduce o interdicție de călătorie pentru mai multe țări musulmane.

Emirates reduce numărul de legături în cinci din doisprezece orașe americane: Los Angeles, Boston, Orlando, Seattle sau Fort Lauderdale din Florida. Între ultimele trei luni s-a înregistrat o scădere semnificativă a rezervărilor pentru zboruri către SUA, spun reprezentanții Emirates. Motivele sunt, pe lângă interdicția utilizării laptop-urilor la bord și cerințele tot mai dure pentru obținerea vizei, dar și controalele de securitate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Emirates-streicht-Fluege-in-die-USA-article19800835.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 84