EMIRATES COMANDA

airbus

Emirates comandă avioane moderne
Emirates Airlines solicită ca aeronavele A380 să fie îmbunătățite. Dacă Airbus va reuși să umble la consumul de combustibil atunci clienții majori ar crește vertiginos comenzile. Iar acest aspect este unul important având în vedere numărul mare de stornări din partea altor clienți.

Cel mai important client Airbus pentru aeronave wide-body A380 solicită o modernizare a aparatelor de zbor. Emirates Airlines vorbește cu producătorul european de aeronave despre o variantă a aparatului care să fie mai economică din punct de vedere al consumului de combustibil. De asemenea, producătorul de motoare Rolss-Royce este implicat în discuții. Emirates cere această modernizare făcând promisiunea că va lansa comenzi suplimentare.

Președintele Emirates Tim Clark a declarat într-un interviu că doar utilizarea de noi turbine ar putea reduce consumul de combustibil cu până la 9%. Împreună cu alte îmbunătățiri este posibil să se crească eficiența cu procente de două cifre.

Compania aeriană națională a emiratului Dubai este clientul cu cele mai multe comenzi de aeronave wide-body. Doar în luna decembrie a anului trecut compania aeriană a lansat o comandă de 50 de astfel de aparate de zbor, astfel încât comenzile totale se ridică până acum la 140 de aparate. Iar Emirates deține deja 47 de aeronave A380.

Dar din comanda lansată în luna decembrie Clark vrea ca jumătate din aparate să sosească în varianta îmbunătățită, A380neo. Turbine ar trebui prin urmare să provină doar de la Rolls-Royce și nu de la rivalii britanicilor, GE sau United Tech. Dacă Airbus va face acest lucru, Emirates va înlocui la momentul respectiv alte 65 de aeronave ce urmează să fie scase din uz cu noile aparate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Emirates-fordert-moderneren-A380-article12751466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4