Emirates nu are voie să aterizeze în Tunisia

 

De zile întregi Emirates interzice pasagerilor femei din Tunisia să pună piciorul în avioanele lor. Această decizie a condus la un val de iritare în toată lumea, dar are fundamente anti-teroriste.

Tunisia a retras autorizația de debarcare companiei aeriene Emirates, ca urmare a faptului că vineri unele femei tunisiene nu au primit voie să urce la bordul aeronavelor aparținând companiei, fără nici o declarație privind motivele unei astfel de decizii. Un conflict diplomatic s-a iscat între autoritățile tunisiene și cele din Emiratele Arabe Unite cu privire la riscurile de securitate reprezentate de femeile tunisiene. Ca reacție la decizia autorităților tunisiene, Emirates a renunțat la rutele directe între Dubai și Tunisia.

Ministrul adjunct de Externe din UAE a scris pe Twitter că omologii lor din Tunisia au fost contactați cu privire la informații de securitate și cu privire la măsuri speciale de securitate ce vor fi necesare în perioada următoare. O purtătoare de cuvânt a Biroului Prezidențial a declarat pentru postul de radio Schams FM că autoritățile din UAE au emis o avertizare cu privire la posibilitatea ca aeronavele din Emirate să fie atacate.

Dintr-o declarație a Ministerului Transporturilor din Tunis reiese că interdicția de zbor nu va fi ridicată până ce Emirates nu va găsi o soluție conformă cu legile și acordurile internaționale. Ziarul Gulf News a raportat că unele țări au avertizat că un număr mare de femei tunisiene sau cu pasapoare de Tunisia s-au întors recent din Syria sau Irak. Acestea au luptat acolo de partea miliției teroriste “Stat Islamic” și reprezintă acum un risc pentru securitatea țării.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Emirates-darf-in-Tunesien-nicht-landen-article20201250.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7