Emmanuel Macron invită în Franța cercetătorii și companiile amenințate de Donald Trump

IMG_1199

Fostul ministru al economiei Emmanuel Macron a invitat companiile inovatoare și cercetătorii americani afectați de recentele decizii ale administrației Donald Trump să vină în Franța dacă va fi ales la președinția țării în mai, transmite Reuters.

În cursul unei adunări publice la care au fost prezente aproape 15.000 de persoane, la Lyon, el a promis să protejeze atât indivizii cât și libertatea de a crea și inova.

“Este ceea ce vom face”, a declarat Emmanuel Macron la Palatul sporturilor într-o atmosferă electrizantă. “Vreau să lansez în această seară un apel solemn tuturor cercetătorilor, cadrelor universitare, tuturor firmelor care, în Statele Unite, luptă împotriva obscurantismului”, a adăugat el.

“Tuturor celor care astăzi fac inovație, excelență în Statele Unite”, a adăugat el. “Aveți astăzi și veți avea începând cu luna mai o țară-mamă, aceasta va fi Franța”, a mai spus candidatul la prezidențiale.

Emmanuel Macron s-a adresat în special companiilor, cercetătorilor și universitarilor americani care luptă împotriva încălzirii globale și poluării, lucrează în legătură cu energiile regenerabile sau perturbatorii endocrini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 10 =