Emoji-urile de pe Galaxy S9 sunt terifiante

 

Unul din mesajele Samsung legate de Galaxy S9 este că acest nou terminal este construit pentru modul în care comunicăm astăzi. Iar în timp ce obiectivul este lăudabil, una din funcționalitățile-cheie ale mesajelor, emoji-urile AR, nu par să se conecteze în vreun fel cu modalitatea prin care cineva comunică în zilele noastre sau va vrea să comunice vreodată. Cel puțin așa sperăm.

AR Emoji vor fi văzute ca un răspuns la Animoji, noile emoji de pe iPhone X care folosesc tehnologia de scanare a feței pentru a transforma mișcările faciale în animații pe care le putem trimite ca mesaje. Dar ideea și implimentarea celor două tehnologii este de fapt foarte diferită. Galaxy S9 se bazează complet pe fotografii convenționale de la camera de selfie în locul sistemului complex de senzori 3D folosit de Apple și cu toate acestea încearcă să producă ceva foarte ambițios și plin de potențiale dezastre: animații realiste, dar desprinse din desene animate, ale propriei tale fețe.

Deloc surprinzător, rezultatele sunt relativ dezamăgitoare. Să setezi sistemul de AR Emoji este simplu. Trebuie doar să faci o simplă poză cu tine care câmbești cu gura închisă, iar Galaxy S9 face restul. Din această poză aparatul învață să creeze un model animat 3D al feței tale, pe care îl poți personaliza cu diferite coafuri, haine și așa mai departe. Este mai degrabă similar cu Bitmoji decât Animoji, ideea este să creezi propriul tău avatar. Clipurile pot fi apoi trimise altor utilizatori în format GIF sau PNG, care face să fie mult mai ușor de împărtășit decât Animoji.

Samsung s-ar putea să fi avut o atitudine mult prea ambițioasă la nivel tehnic, dar chiar și așa nu suntem siguri că este o idee bună. Există un motiv pentru care filtrele de pe Snapchat au tendința de a ne transforma în ursuleți sau pokemoni în locul pozei originale cu fața noastră. Iar Samsung a mai anunțat faptul că anumite caractere Disney vor fi disponibile ca și AR Emoji, care este o idee mult mai bună, dar una care ne duce și mai aproape de Animoji.

https://www.theverge.com/2018/2/26/17052754/samsung-galaxy-s9-ar-emoji-mwc-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 56