emotia sinucigasa

74888745_distressedwoman

Un studiu in Irlanda de Nord arată că unul din zece adolescenţi şi-au pus în pericol viaţa
Unul din zece tineri in varsta de 16 de ani, din Irlanda de Nord, care au facut parte dintr-un nou studiu au declarat că au luat în considerare să-şi pună capăt zilelelor sau să ia o supradoză. Sondajul anual, Young Life și Times (YLT ) a fost efectuat de către Univeritate Queen’s din Ulster. De asemenea, a relevat faptul ca aproape o treime din cei chestionati s-au confruntat cu grave probleme personale, emotionale sau mentale. Cercetatorii au intervievat 1367 copii de 16 ani .

Dirk Schubotz, de la Scoala de Sociologie, Politică Socială și Asistență Socială de la Universitatea Queen’s și directorul YLT au declarat : ” Constatările studiului YLT arată că, în ciuda investițiilor în serviciile de sănătate mintală în Irlanda de Nord, în comparație cu cinci ani în urmă, nu s-a găsit practic nici o schimbare în ceea ce privește experiențele tinerilor de stres și problemele de sanatate mintala”.
Principalele concluzii ale studiului din 2013 privind sănătatea mintală a copiilor de 16 ani includ:
• 28 % din copiii de 16 ani au declarat că au experimentat, la un moment dat, în cursul anului trecut, probleme personale grave, de sănătate, emotionale sau mentale; şi doar peste o treime dintre aceștia au cerut ajutor profesional.
• 13 % din respondenți au declarat că au avut, la un moment dat în trecut, gânduri serioase în a lua o supradoză sau să se sinucidă, iar în ultima lună, 6 % au gandit la fel
• 13 % dintre respondenți au declarat că au atentat asupra proriei vieţi, dintre care 5 % au făcut acest lucru o singură dată și 8% de mai multe ori. Motivul cel mai probabil ( 60 % ), dat de aceştia a fost că” au vrut să se pedepsească ” .
Cercetarea își propune să ofere o perspectivă în viața tinerilor in varsta de 16 ani din Irlanda de Nord, prin abordarea unor serii de probleme-cheie.

http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-27431087

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 79 =