EnBW planifică reduceri de personal

12bfefcccbba774ef4ebe3fbb0bd8965

EnBW s-a întors în anul 2015 din nou în zona de profit. Dar compania a anunțat că programul său de economisire a fost înăsprit, afacerile cu energie electrică convențională au condus la pierderi masive. Restructurarea concernului ar trebui prin urmare accelerată.

Al treilea cel mai mare concern energetic din Germania, EnBW, extinde programul său de economisire în ciuda unui profit de 125 de milioane de euro anul trecut. Directorul executiv Frank Mastiaux spune că indiferent că le place sau nu, aceste decizii trebuiesc implementate. Iar acest lucru afectează și personalul.

Managementul nu a precizat cât de mare va fi reducerea de personal. Detaliile vor fi clarificate în următoarele luni. În total EnBW deține 20.300 de angajați. Compania se află aproape complet în mâini publice.

EnBW se luptă, precum o fac și Eon și RWE cu afaceri tot mai puțin rentabile în producerea de energie electrică prin metode convenționale. Afacerile sunt proaste datorită scăderii prețurilor en-gros pentru energie electrică, datorită tranziției la energie electrică ecologică și a supracapacității unităților productive. Nivelul prețurilor se află la cel mai scăzut nivel al ultimilor ani. Toți cei trei furnizori de energie trebuie să realizeze reduceri mari în unitățile lor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EnBW-plant-Personalabbau-article17277966.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 62