Energia eoliană offshore crește constant

În largul coastelor din nordul Europei vântul bate cu o putere de patru ori mai mare decât oriunde în Germania, spre exemplu. Parcurile offshore din Marea Nordului sunt o investiție de succes, iar contribuția lor la producția totală de energie electrică este tot mai mare. Astfel că obiectivele guvernului federal german sunt aproape de a fi atinse.

Producția de curent electric în Marea Nordului este tot mai prolifică. Parcurile eoliene livrează în primele șase luni ale anului 7,77 terawați-oră, deci cu 50% mai multă energie decât o făceau în aceeași perioadă a anului precedent. Acest lucru a fost anunțat de operatorul rețelei de transport, Tennet, la Bayreuth.

În același timp pe la jumătatea anului a fost produs deja 72% din totalul energiei produse anul anterior. Astfel că din Marea Baltică au mai provenit alți 0,7 terawați-oră, contribuția curentului offshore se ridică la un total de 8,47 de terawați-oră. Ceea ce corespunde unei cote de 16,5% sau a șasea parte din toată energia eoliană produsă în Germania.

În același timp costurile parcurilor eoliene offshore și a sistemelor de transport vor scădea pe viitor, arată că există un potențial economic semnificativ pentru aceste sisteme, spune Lex Hartman din conducerea companiei Tennet. Analiștii se așteaptă ca aceste tendințe să continue și pe viitor.

Între timp în Marea Nordului există un număr de 953 de instalații cu o capacitate totală de 4410 megwați-oră, ceea ce corespunde aproximativ cu capacitatea a două centrale atomice convenționale. În Marea Baltică un număr de 102 turbine eoliene mai produc o cantitate de 339 megawați de energie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Offshore-Windenergie-waechst-bestaendig-article20003507.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4