ENERGIA EUROPEI

  • dataEuropa pentru economisirea energiei

Dintr-o eficiență sporită a consumului de energie s-ar putea economisi miliarde. De asemenea, s-ar putea reduce dependența Europei de materiile prime din Rusia. Dar în Europa există rezistență față de obiective obligatorii de economisire. Iar comisarul european Oettinger pornește ofensiva.

 

Reducerea consumului de energie este cel mai bun mod de a realiza economii, a reduce costurile și dependența de materii prime din alte țări. Iar importanța unei astfel de economisiri este dată de dezbaterile actuale privind dependența de gazul rusesc. Cu toate acestea, europenii nu sunt foarte fericiți cu posibilitatea adoptării unor obiective obligatorii de eficiență energetică. Ținta de economii a UE expiră în anul 2020 și încă nu s-a stabilit un nou plan. Iar comisarul european Günther Oettinger face acum presiuni.

 

Acesta a declarat într-un raport pentru un ziar din Germania că UE are nevoie de un obiectiv obligatoriu de eficiență energetică. Ea are cea mai mare cerere de import de energie primară la nivelul întregii planete. Eficiența energetică este mai importantă pentru UE decât pentru oricare țară din lume. Acesta a mai declarat că se angajează ca UE să aibe un obiectiv obligatoriu de eficiență energetică până în anul 2020. Cu toate acestea, există rezistențe în interiorul Comisiei Europene. Marea Britanie se opune unui amestec prea mare din partea celor de la Bruxelles. Țări precum Polonia, Ungaria, Republica Cehă, România sau Bulgaria vor susține că pachetul de eficiență până în 2020 este mult prea scump pentru nivelul lor.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/energieeffizienz-eu-kommissar-oettinger-fordert-festes-ziel-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 10 =