energia indiana

 

india-solar-power-plant

SUA renunta la programele de energie solara din India
Grupurile de mediu din SUA, vor ca guvernul lor sa renunte la provocarea de a crea un program solar masiv in India, declarand ca in acest caz Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) ar impiedica dezvoltarea resurselor regenerabile de energie.
SUA a tarat India in fata OMC-ului in legatura cu presupusele masuri protectioniste din programul solar, care are ca scop de a dubla capacitatea energiei solare a tarii, pana in 2017, si de a corecta deficitul de energie acut al celei de-al treilea economii din Asia.
SUA a declarat ca normele New Delhi fortand dezvoltatorii solari din India sa utilizeze echipamente facute la nivel local, discrimineaza producatorii de echipamente din SUA, si este, automat, o incalcare a normelor OMC. Acest lucru ar putea impiedica raspandirea energiei solare la nivel global prin echipamente mai scumpe. Atfel SUA doreste un program de solutionare a litigiilor în cadrul OMC pe 25 aprilie, urmatorul pas intr-un proces de litigiu, care poate duce la sanctiuni comerciale.

Cu toate acestea, grupurile ecologiste, inclusiv Sierra Club, Greenpeace SUA si Frriends of the Earth SUA, au declarat ca sprijinul industriei americane nu ar trebui sa vina in detrimentul unitatii Indiei de a reduce dependenta de combustibili fosili si de a construi o industrie de surse regenerabile de energie pe piata interna, ceea ce este posibil sa fie la randul sau de ajutor eforturilor globale in a lupta cu schimbarile climatice.
In acest caz, India ar putea sa se razbune. In februarie 2014, New Delhi a declarat ca va raspunde la orice actiune comerciala a SUA cu privire la programul sau de energie solara, dupa ce Washingtonul a decis sa puna India fata in fata cu OMC-ul in legatura cu presupusele masuri protectioniste.
http://www.ibtimes.co.uk/greenpeace-friends-earth-want-us-drop-solar-trade-case-against-india-1445866

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 28 =