EOLIENE PE PLUS

  • nordex_line-production_043Nordex revine la profitabilitate

Vânt din spate pentru producătorul de turbine eoliene, Nordex. Compania din Rostock va raporta din nou cifre pozitive pentru ultimul an. Nordex are de asemenea, o campanie de restructurare.

 

O cerere puternică pentru turbine eoliene a adus prețuri mai mari și cifre pozitive anul trecut pentru Nordex. Compania a înregistrat o creștere a vânzărilor cu o treime, până la 1,43 de miliarde de euro, iar profitul operațional a crescut la 44,3 milioane de euro. Anul trecut, costurile ridicate au fost reduse prin restructurarea afacerilor din Statele Unite și China, dar cu toate acestea, a dus la o pierdere de 61 de milioane de euro.

 

Motivul pentru creșterea semnificativă a vânzărilor au fost afacerile în curs de dezvoltare din regiunea EMEA, adică Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde veniturile au crescut cu 50%,. Doar volumul vânzărilor a crescut aici de la 869 de milioane de euro în anul precedent până la 1,3 miliarde de euro. La rezultatul mai bun pe întregul an a contribuit de asemenea reducerea costurilor. Cererea a atins un nivel record de 1,5 miliarde de euro, față de 1,27 miliarde de euro în anul precedent. Nordex a subliniat astfel revenirea după o perioadă dificilă pentru afaceri. Compania din Rostock s-a restras, în mare măsură de pe piața din China, ca parte a procesului de restructurare.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nordex-kehrt-in-Gewinnzone-zurueck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7