EOLIENE SIEMENS

  • 3066557700-1Siemens livrează primul parc eolian offshore din America

Parcurile eoliene offshore nu joacă deocamdată un rol important pe piața energetică din Statele Unite ale Americii. Acest lucru s-ar putea schimba. Siemens a reușit să obțină o comandă serioasă pentru turbine eoliene.

 

Grupul Siemens poate sărbători acum un alt succes pe piața energiei eoliene, cu puțin timp înainte de sfârșitul anului. Uzinele din Muenchen vor oferi turbine și servicii pentru primul proiect major de obținere a energiei eoliene în locații offshore în Statele Unite ale Americii. Parcul va ajunge la un total de 101 turbine eoliene, fiecare din ele evaluată la 3,6 MW. Există de asemenea posibilitatea de a suplimenta cu până la 29 de turbine. Parcul, numit Cape Wind, va fi conectat în 2016 la rețea, iar în faza finală va avea o capacitate totală de 468 MW. Prin urmare, capacitatea parcului va fi simtitor mai mare decât unitățile situate în prezent în Europa, în mările din nordul Germaniei, dar mai mică decât capacitatea planificată a celui mai mare parc eolian offshore din lume, situat în apropierea capitalei britanice, Londra, pe estuarul fluviului Tamisa, unde for fi instalați la final peste 1GW.

 

Siemens nu a precizat valoarea contractului, dar utilizând calculele standard din industrie, presa sugerează că, costurile s-ar fi ridicat la aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Rapoartele de presă americane arată că întreg proiectul Cape Wind necesită investiții de aproximativ 2 miliarde de dolari, iar băncile japoneze Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ, au semnat ca fiind principalii finanțatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =