Eon anunță un nou program de economisire

eon

Eon nu se pune bine pe picioare nici după despărțirea de subsidiara Uniper. Pasul costă concernul miliarde de euro și necesită economii suplimentare. Acest lucru nu provoacă bucurie printre acționari.

Amortizările mari de pe urma despărțirii de subsidiara Uniper pun presiune pe Eon: concernul energetic a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierdere de 9,3 miliarde de euro. După taxe și efecte extraordinare mai rămâne un minus de fix 4 miliarde de euro. Profitul operațional a scăzut cu patru procente. Concernul a confirmat prognoza pesimistă pentru întregul an comercial. Pe piața bursieră acțiunile companiei au pierdut fix 2%, dar și mediul general de piață a fost unul negativ.

Directorul executiv, Johannes Teyssen, a anunțat un nou program de economisire. Este nevoie de mai multă apropiere de client, compania trebuie să devină mai suplă și mai rapidă, pentru a se putea poziționa cu succes, chiar și în contextul unor condiții mai dure de piață, a scris acesta într-un raport către acționari. Până în anul 2018 concernul vrea să își reducă costurile cu 400 de milioane de euro, explică un purtător de cuvânt. Concernul vrea să își verifice bugetul actual de investiții, scrie Teyssen.

Directorul financiar Michael Sen a dat declarații cu privire la finanțarea tranziției atomice. Eon are suficient spațiu de manevră din punct de vedere financiar, pentru a supraviețui renunțării la energia atomică. Din asta rezultă că nu este nevoie să acționeze pe termen scurt.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Eon-kuendigt-neues-Sparprogramm-an-article19045286.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63