EON forțează ieșirea

8567677-Kopie

EON forțează ieșirea

Concernul de energie EON își forțează mai departe restructurarea. Furnizorul vinde unitățile sale de cărbune și gaze naturale din Italia către furnizorul ceh EHP. Autoritățile concurenței mai trebuie să aprobe afacerea.

Gigantul energetic Eon lovește un alt capitol în excursiile sale costisitoare către Europa de Sud. Filialele producătoare de cărbune și gaze din Italia ce aparțin acestui concern DAX vor fi vândute furnizorului ceh EPH. La cumpărare prețul nu a fost dezvăluit, a declarat un purtător de cuvânt al Eon.

Iar afacerile cu energie ecologică rămase în Italia vor rămâne în mod corespunzător la dispoziția CEO-ului Johannes Teyssen. EON au perfectat deja retragerea din Spania și Portugalia în luna decembrie. Acțiunile EON listate au câștigat semnificat la prânz.

EON a căutat o creștere în Europa de Sud sub predecesorul lui Teyssens, Wulf Bernotat, după ce grupul a pierdut cursa de licitare pentru utilitarul spaniol Endessa 2007. Cei de la Dusseldorf au emis aproximativ 11,5 miliarde de euro pentru achiziții din regiune. Dar în Europa de Sud cererea de putere s-a redus ca urmare a crizei economice, iar recesiunea a fost rezultatul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Eon-treibt-Ausstieg-voran-article14304156.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 68