Eon se desparte de hidrocentralele italiene

3r0l3606

Eon se desparte de hidrocentralele italiene

Cel mai mare concern energetic din Germania, Eon, se desparte de hidrocentralele sale din Italia. Cumpărător este producătorul de energie electrică ecologică, ERG. Veniturile de fix un miliard de euro vin foarte bine pentru Eon. Concernul este pus sub presiunea datoriilor de 32 de miliarde de euro.

Concernul energetic Eon a obținut spațiu de manevră în lupta cu scăderea de profituri din producerea energiei electrice cu această vânzare din Italia. Furnizorul se desparte de o afacere de acolo din domeniul hidroelectric cu o capacitate de 527 de megawați pentru un miliard de euro, cedată fiind în favoarea concernului de curent electric ecologic, ERG.

Prețul se situează în interiorul marjei prevăzute de insideri. Acțiunile au pierdut însă vineri din valoare. Cu această vânzare se propagă retragerea furnizorilor din Europa de Sud, unde timp de ani de zile au fost într-o frenezie a cumpărăturilor în valoare de miliarde.

Pentru că Eon câștigă cu greu ceva din producția de energie electrică, datorită faptului că prețurile “en-gros” la energie electrică au scăzut puternic, concernul se axează pe distribuție și activitate cu servicii energetice.

Contrar experiențelor anterioare, gigantul energetic vrea să renunțe în Italia și la afacerile industriale cu curent electric și gaz. Aceasta este concluzia unei verificări strategice. Concernul furnizează în Italia curent electric și gaz către fix 700.000 de clienți. Chiar și afacerile cu unități electrice descentralizate vor fi de asemenea restrase din țară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Eon-stoesst-italienische-Wasserkraftwerke-ab-article15676441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 42