Epoca tubului de alcotest a ajuns la final

65724829

Timp de decenii un mic tub de plastic a provocat spaima și groaza șoferilor de pe șoselele germane. Dar acum era alcooltestului a ajuns la final: producătorul Draeger întrerupe producția. Mai există doar o țară care se mai bazează pe acest test chimic.

La producătorul de tehnologie medicală Draeger de la Lübeck o epocă apune. După 63 de ani, la filiala de tehnologie pentru securitate, Draeger Safety, s-a produs ultimul lot a renumitului tub alcotest. Din anul 1953 polițiștii din multe țări au aplicat acest test rapid, pentru a stabili dacă șoferii au consumat alcool

Între timp s-au introdus peste tot în lume senzori electro-chimici, astfel că pentru detectoarele cu tuburi nu mai există acum piață, spune un purtător de cuvânt al companiei. Din anul 1953 în Lübeck s-au produs peste 30 de milioane de astfel de dispozitive.

Potrivit ultimelor date, doar poliția din Sri Lanka mai folosește în mare stil astfel de detectoare convenționale. Dar acum chiar și autoritățile din statul insular au înlocuit dispozitivele învechite cu altele pe bază de tehnologie electronică. La sfârșitul anului 2016 producția vechilor alcoteste va fi oprită, spune purtătorul de cuvânt al companiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aera-der-Alcotest-Roehrchen-geht-zu-Ende-article16965056.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 16