Erdogan înfurie Moscova

453891abbe29bf43fc9111baf05db6b3

Președintele Siriei, Assad, este un “tiran” și un “terorist național”, spune președintele turc Erdogan. Cel mai apropiat aliat al lui Assad, Rusia, este furioasă cu privire la această declarație. Moscova cere Turciei explicații oficiale.

O dispută aprigă izbucnește între Turcia și aliatul Siriei, Rusia. După declarațiile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care l-a numit “tiran” pe Baschar al-Assad, Moscova cere o explicație oficială de la Ankara.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a declarat că, cuvintele lui Erdogan sunt foarte urâte și cere să își retragă oficial declarația. Peskov a declarat că toată lumea speră, bineînțeles, ca partenerul lor turc să furnizeze în timp util informații pe marginea acestui subiect.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a făcut referire marți la Istanbul la declarațiile lui Erdogan. El a spus că armata turcă, care este în serviciu în Siria din vara anului acesta, are acolo doar un obiectiv: “să pună capăt supremației tiranului Assad și nimic altceva”. Președintele sirian este cunoscut în țara sa ca un “terorist național”.

Rusia este un aliat al conducerii siriene. Turcia, cu toate acestea, sprijină în Siria forțele de opoziție în lupta lor împotriva jihadiștilor. Armata turcă atacă în Siria și milițiile kurde, pentru a opri marșul acestora.

În ultimele săptămâni patru soldați turci au fost uciși în nordul Siriei de un raid aerian. A fost pentru prima dată de la începutul ofensivei turce în Siria când Ankara a aruncat responsabilitatea atacului fatal asupra forțelor guvernamentale siriene. Mai târziu Erdogan a vorbit la telefon cu Putin despre incident.

http://www.n-tv.de/politik/Erdogan-erzuernt-Moskau-article19223406.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =