Ericsson, Nokia oferă termene contrastante pentru upgrade-uri de rețea 5G

Ericsson's President & CEO Hans Vestberg points during a news conference at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain February 22, 2016. REUTERS/Albert Gea

Ericsson’s President & CEO Hans Vestberg points during a news conference at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain February 22, 2016. REUTERS/Albert Gea

 

Ericsson, furnizor de top mondial de echipamente wireless, a declarat în cursul zilei de luni (22 februarie), că se asteapta ca 150 de milioane de persoane să utilizeze rețelele 5G de ultimă generație în următorii cinci ani.

Prin contrast, in cursul zilei de duminică, rivalul Nokia a declarat că trecerea la rețele fără fir 5G ar putea începe să se intensifice cât mai devreme în 2017, cu mult înainte de orice acord final privind standardele formale 5G.

Diferitele intervalele de timp sunt văzute de Ericsson și Nokia drept o consecintă a dezbaterii semantice pe ceea ce inseamnă 5G și dacă multimea de echipamente necesare pentru a opera noile rețele vor fi necesare cu mult înainte ca standardele să fie formalizate.

Mulți analiști pun sub semnul întrebării dacă operatorii sunt pregătiți să se angajeze la cheltuieli de capital masive până să existe o justificare de afaceri mai puternică pentru 5G.

http://www.reuters.com/article/us-telecoms-mobileworld-5g-idUSKCN0VV13Z

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1