Este hoverboard-ul permis pe șosele?

Te urci pe o placă îngustă cu două roți și poți ajunge oriunde. Pare foarte tentant să mergi oriunde cu un hoverboard. Dar cu toate că pare un mijloc foarte practic, acesta are și dezavantajele sale.

Proprietarii unui hoverboard ar trebui să își ia măsuri de precauție când rulează în afara unei proprietăți private. Jens Dötsch de la Asociația Avocaților Germani pentru Drept Rutier (DAV) adeclarat că în traficul public “șoferii” riscă amenzi sau chiar dosar penal.

Problema cu hoverboard-urile este chestiunea asigurării, pe lângă aspectele legale. Pentru că are un motor și poate rula cu o viteză de peste șase kilometri pe oră, acesta trebuie să fie considerat vehicul, spune Dötsch. Dar acesta nu poate fi asigurat în prezent în Germania sau alte țări europene prin intermediul unui sistem obligatoriu de tip RC. Un motiv ar fi, potrivit lui Dötsch, faptul că circulă fără numere de înmatriculare.

Conducerea unui astfel de vehicul ar trebui să fie corelată, de asemenea, cu obținerea unui permis de conducere corespunzător. Dar legiuitorii nu au elaborat deocamdată o definiție a acestui vehicul și nici nu au realizat încadrarea sa într-o clasă de vehicule. Iar până când aceste două condiții nu vor fi întrunite este dificil să se legifereze prezența lor în trafic. Hoverboard-ul ar putea foarte ușor să fie încadrat în oricare din clasele AM, A1, A2, A sau clasa B, cea a autoturismelor.

http://www.n-tv.de/ratgeber/Ist-das-Hoverboard-auf-der-Strasse-erlaubt-article19115981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 14 =