Este mai greu sa scazi in greutate odata cu inaintarea in varsta?

Da, din pacate. Deși este posibil să pierzi în greutate la orice vârstă, mai mulți factori fac acest process mult mai greu o data cu inaintarea in varsta.
Chiar și cei care rămân activi pierd din masa musculară dupa vârsta de 30 de ani, sugerează cercetările, înlocuind-o cu grăsime. Muschii consuma mai multe calorii decat grasimile, deci mai putina masa musculara inseamna un metabolism mai lent si necesitatea unor calorii mai putine, spune dr. Medha Munshi, geriatrician si endocrinolog la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston.

Scăderea nivelurilor hormonilor sexuali estrogen și testosteron, care începe de obicei în jurul varstei de 50 pentru femei, cu debutul menopauzei și, mai târziu, pentru bărbați, compun efectul, spune dr. Munshi.

Creșterea în greutate schimbă metabolismul. O femeie de 60 de ani, care acum cântărește 200 de kilograme, dar candva cantarea 300, va avea nevoie, de exemplu, de calorii mult mai puține pe zi decât cineva de aceeași vârstă și greutate care nu a fost niciodată atât de supraponderala.

Persoanele în vârstă tind, de asemenea, să aibă mai multe dureri si să fie mai sedentari, implicând mai puține activități fizice.Dr. Cho sugerează că persoanele în vârstă trebuie sa se concentreze pe fitnessul general. “Nu este vorba despre scăderea în greutate”, a spus ea. Este vorba despre mentinerea pierderii in greutate, dar si despre mancarea sanatoasa si stilul de viata. “

https://www.nytimes.com/2017/03/31/well/live/is-it-harder-to-lose-weight-when-youre-older.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=rank&module=package&version=highlights&contentPlacement=6&pgtype=sectionfront

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =