Este momentul potrivit pentru un impozit pe emisiile de carbon pentru a combate poluarea

christine-lagarde

Șeful FMI, Christine Lagarde, spune că este momentul potrivit pentru un impozit pe emisiile de carbon pentru a combate poluarea

Şeful Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a spus că 2015 ar putea fi un an bun pentru a introduce o taxă pe emisiile de carbon, spunând că aceasta ar reduce poluarea. Avocatul francez și directorul general al FMI a declarat că este foarte necesară impozitarea emisiilor cu efect de seră.

La reuniunea anuală a FMI și Băncii Mondiale în Lima, aceasta a declarat: “Este momentul potrivit pentru a introduce o taxe pe carbon, Miniștrii de finanțe sunt în căutare de venituri. ” La eveniment, Lagarde, prima femeie la conducerea FMI, a mai spus că ar fi dispusă să servească pentru un nou mandat. Numită în funcţie în 2011, mandatul acesteia se încheie în luna iulie, dar a spus că ar fi în continuare dispusă pentru încă cinci ani de mandat, în cazul în care acționarii FMI sunt de acord.

Comentariile acesteia privind emisiile de carbon și schimbările climatice au venit deoarece mai multe țări se confruntă cu o încetinire grea în redresarea economică. Pietele emergente, precum și economiile occidentale se luptă să crească din nou la nivelurile de pre-criză.

Între timp, puterile mondiale, cum ar fi Papa si Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney au cerut companiilor să fie mai conștiențe de influența lor asupra schimbărilor climatice.

http://www.ibtimes.co.uk/imf-head-christine-lagarde-says-time-right-carbon-emission-tax-tackle-pollution-1523277

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24