Estul Germaniei beneficiază de un nivel ridicat al investițiilor

48390083

Estul Germaniei beneficiază de un nivel ridicat al investițiilor
În ciuda multor probleme, dezvoltarea Germaniei de Est după căderea zidului Berlinului de acum 25 de ani este o poveste de succes. Sutdiul KfW indică faptul că puterea economică din Est este la un nivel de aproximativ două treimi față de cel din vest.

La 25 de ani după căderea Zidului Berlinului, Germania de Est are un studiu conform căruia a crescut puternic performanța economică și nivelul veniturilor. Creșterea pe cap de locuitor în noile landuri e destul de puternica potrivit studiului.

Este esențial pentru redresarea noilor landuri să existe un nivel ridicat al investițiilor. Un total de aproximativ 1,6 miliarde de euro au fost investiți pentru reconstrucția estului. Între timp, performanța economică din Est este, potrivit studiului, de aproxiamtiv două treimi față de nivelul din Vest.

Îmbunătățirile se simt de către est-germani, conform KfW. 2013 venitul disponibil pe cap de locuitor a fost în Germania de Est de 17.700 de euro, echivalentul unei proporții de 84% din nivelul Germaniei de Vest. Acum douăzeci de ani, proporția era de doar 53%. Dar apar de asemenea diferențe regionale semnificative. Veniturile disponibile sunt de multe ori mai mari în zonele din jurul capitalei Berlin, din Sachsen sau sudwestul Thuringen comparativ spre exemplu cu zonele mai puțin dezvoltate din ținutul Ruhr sau din nordvestul Niedersachsen.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Osten-profitiert-von-hohen-Investitionen-article13699286.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9