Cetatenii au obligatia de a incheia contract de prestare servicii de salubrizare

IMG_0510

Poliţia Locală Oradea transmite cetăţenilor (atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice) şi asociaţiilor de proprietari că au obligaţia de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare.

In Municipiul Oradea, singurul prestator de servivii din cadrul activitatii de salubrizaare este S.C. RER Ecologic Service Oradea SA. Primaria anunta printr-un comunicat că utilizatorii serviciului de salubrizare au obligaţia să deţină contracte pentru prestarea uneia dintre activităţile serviciului de salubrizare menţionate la art. 2, respectiv contracte de salubrizare sau de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie.

Conform Hotararii Consiliului Local nr 207 din 2015, art. 111 aliniatul 1, persoanele fizice sau juridice (societăţile comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale etc.), persoane care desfăşoară profesii liberale (notar, avocat etc) au obligaţia de a deţine contract de salubrizare încheiat numai cu operatorul licenţiat care are dreptul să presteze în municipiul Oradea.

De retinut ca, nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 lei pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1500 şi 2000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 40