Etihad atacă guvernul federal german

45462208Compania aeriană Etihad mai amenință încă cu retragerea sa. Dar tonul devine mai aspru. Pentru că interzicerea sistemului de code-sharing este interpretată de companie ca o modificare a reglementărilor convenite anterior. Iar această situație este urmărită îndeaproape și de alți investitori.

Marele acționar al Air Berlin, Etihad Airways, își asprește tonul în litigiul său cu autoritățile germane privind sistemul de code-sharing. Acum, după ce au investit puternic în ultimii patru ani în Germania, după ce au protejat locurile de muncă de la Air Berlin dar și din propria companie, după ce au creat locuri noi de muncă în Germania, arabii constată că regulile s-au schimbat, spune șeful Etihad, James Hogan într-o declarație de presă.

Motivul din spatele acestei situații este o decizie a Ministerului Federal al Transporturilor, ca Etihad să nu mai aibe dreptul de la mijlocul lunii ianuarie să utilizeze practica code-sharing pentru 29 din totalul de 63 de conexiuni.

Codesharingul a avut pentru Air Berlin avantajul de a face zborurile companiei mai ușor de găsit în sistemele de rezervări, iar fără această facilitate multe din locurile de pe rutele practicate de companie vor rămâne acum goale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Etihad-attackiert-Bundesregierung-article16687016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 6 =