Etihad în fața legii

1e906aa90af0ddfbccaba178db968192Are voie Etihad să se folosească de a doua cea mai mare companie aeriană din Germania pentru acces pe piața germană? Judecătorii din Lüneburg vor să ajungă cât mai curând la o decizie obligatorie. Verdictul ar putea pecetlui soarta Air Berlin.
Curtea Supremă din Niedersachsen vrea ca în curând să ofere o decizie în litigiul zborurilor comune între Air Berlin și Etihad Airways. Asta a anunțat la Lüneburg o purtătoare de cuvânt a curții. Apelul Etihad împotriva unui verdict a Curții Administrative de la Braunschweig fost înaintat acolo la începutul acestei săptămâni și va fi transmis mai departe Curții Supreme de la Lüneburg, se mspune în continuare. Iar acolo se va judeca dacă există o justificate pentru acest apel.
Curtea Administrativă de la Braunschweig a emis la sfârșitul lunii decembrie un verdict într-o procedură de urgență, cum că Air Berlin nu mai are voie să ofere din 16 ianuarie zboruri comune cu Etihad pe cele 31 de rute ale sale. Concernul de stat din Abu Dhabi vrea să păstreze în continuare așa-numitul code-sharing.
În cazul zborurilor în cauză Etihad Airways vinde codurile Air Berlin ca și cum ar fi ale sale. Etihad este cel mai important acționar al Air Berlin cu o cotă de 29,2% și este implicată puternic în susținerea financiară a companiei. Comercializarea comună pe piață a zborurilor este pentru Air Berlin un pilon important în afaceri.
http://www.n-tv.de/wirtschaft/Etihad-zieht-vor-Gericht-article16693506.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 28