EU TAXEAZA CHINA

  • china-eu-solar-importe-540x304Taxe pe panouri solare din China

China și Europa sunt aproape de un război comercial. Uniunea Europeană acuză China că face concurență neloială companiilor solare europene. Acum Europa a impus tarife protecționiste pe perioadă nedeterminată.

Decizia a fost luată de consiliul de miniștri UE, la propunerea Comisiei Europene, după cum au informat purtători de cuvțnt ai Comisiei. Afectate de această decizie sunt companiile chineze care nu reușesc să respecte condițiile de export, pe care UE și China le-au negociat în timpul verii. În luna august, cele două mari centre Bruxelles și Beijing au fost de acord cu privire la limitele de preț și cantitățile de export care ar trebui să rămână netaxate. Și astfel China și Europa sunt în pragul unui război comercial în care fiecare parte impune taxe vamale protecționiste.

Comisia Europeană a lăudat decizia. Compromisul va permite acum compensarea prejudiciului cauzat prin dumping și va permite o aprovizionare stabilă de panouri solare pe piața din UE. UE acuză de multă vreme China că practică prețuri de dumping, făcând concurență neloială producătorilor din Europa. Printre aspectele pe care Uniunea Europeană le impută Chinei este ajutorul acordat de către stat companiilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 61