EU VS USA

  • 1860546420EU împotriva studiourilor de film de la Hollywood

Abonații plătitori de servicii de furnizare canale TV, nu se pot bucura de aceeași ofertă din străinătate, la furnizori cum ar fi Sky. Aceste oferte sunt acordate prin acorduri stricte pe bază de licență de către studiourile de la Hollywood. Dar acum Uniunea Europeană atacă.

Abonații canalelor de televiziune ar trebui să aibe posibilitate de a urmări filme americane și în alte țări europene. Comisia UE intervine. Spre exemplu, un abonat german la un canala TV cu plată, cum ar fi Sky Deutschland nu poate, în timpul concediului său în Italia, să urmărească filme americane de pe laptopul propriu. Exemplul aparține comisarului european pentru concurență, Joaquin Almunia, din declarația sa de luni de la Bruxelles.

 

El a criticat de asemenea faptul că telespectatorii în principiu nu se pot abona la aceste canale TV cu plată din alte țări europene. Practica s-ar putea să incalce regulile europene pentru concurență, spune Almunia. Pentru că aceasta oprește concurența dintre radiodifuzori.

 

Prin urmare, Bruxelles-ul se pune împotriva a 5 studiouri americane de filme datorită acestor contracte opresive cu canale europene de televiziune cu plată și deschide astfel un caz antitrust. Acțiunea este îndreptată împotriva studiourilor de film Twentieth Century Fox, Warner Bros, Sony Pictures, NBC Universal, Paramount Pictures. Nu există însă o dată certă pentru această acțiune. Urmează amenzi grele în cazul în care Comisia concluzionează că societățile au încălcat legislația UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 37