Euforia Alibaba nu cunoaște limite

RTR3YO5M

Euforia Alibaba nu cunoaște limite
Aproape nimeni nu se îndoiește că IPO-ul Alibaba va lăsa în urmă toate celelalte care s-au efectuat până acum. Combinația dintre China și Internet este mult prea tentantă. Dar investiția nu este lipsită de riscuri.

Lunga așteptare va ajunge la final în curând. După ce investitorii au așteptat inițial ca Alibabab să își facă debutul pe piața de valori la finele anului 2013, ea va surveni în cele din urmă pe data de 19 septembrie anul acesta. Aceea e ziua ziua când comerciantul chinez cu amănuntul de pe internet va merge la New York Stock Exchange. În prezent, echipa condusă de fondatorul companiei, Jack Ma și Ceo-ul Jonathan Lu pregătesc roadshow-ul în Statele Unite ale Americii. Iar interesul pentru acțiuni este imens.

Gama actuală de emisiune se situează între 60 și 66 de dolari, ceea ce este mult sub așteptări, consideră experții. Prin urmare, multă lume presupune că grupul va selecta un preț de emisiune scăzut pentru a evita ca după IPO să se ajungă la o criză a prețurilor, precum s-a întâmplat în cazul Facebook.

Mai probabil este faptul că echipa se va folosi de interesul mare din partea investitorilor pentru a ridica prețul de emisiune în timpul roadshow-ului. Ce motiv ar avea Ma și și marele acționare Yahoo să renunțe la o mulțime de bani ce ar putea fi atrași prin vânzarea de acțiuni în cadrul IPO-ului?

http://www.teleboerse.de/aktien/Alibaba-Euphorie-kennt-keine-Grenzen-article13602071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 71