Euro este în continuare o monedă de “mâna a doua

img_0023

Directorul consiliului de directori UBS, Weber, prezice un mare viitor pentru dolarul american. Fostul președinte al Bundesbank este de părere că euro nu va putea înlocui dolarul, cel puțin în viitorul previzibil. Zona euro rămâne în continuare o zonă de criză.

Euro nu va putea în viitorul apropiat să înlocuiască dolarul ca cea mai importantă monedă din lume, este de părere Axel Weber. Importanța monedei unice europene este în scădere la ora actuală în lume, spune fostul șef al Bundesbank cu ocazia summit-ului economic SZ de la Berlin.

Weber nu a dorit să facă declarații privind impactul alegerii lui Donald Trump asupra pieței de devize. Euro nu mai este însă pe o poziție de unde să poată depăși moneda americană. Împreună cu yenul japonez și moneda chineză Renminbi prevede în viitorul mondial o creștere continuă a dolarului american și poziționarea monedei europene ca o monedă “de mână a doua”.

Moneda economică europeană nu reușește să depășească criza în care s-a afundat. Euro nu mai este cap de afiș și va rămâne în anonimat, profețește Weber, care s-a retras de pe poziția de director al Bundesbank după diferențe privind politica monetară a Băncii Central Europene. Costurile pentru păstrarea stabilității monedei euro vor mai rămâne multă vreme o problemă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Weber-sieht-Euro-in-zweiter-Liga-article19127121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 86 =