Euro fluctuează brusc după acordul cu Grecia

Euro-schwankt-heftig

Euro fluctuează brusc după acordul cu Grecia

Grexitul amânat în ultimul moment este un lucru pozitiv sau negativ pentru euro? Pe piața valutară se pare că încă nu domnește transparența, astfel că moneda unică europeană a urcat în prima fază brusc, apoi a scăzut dramatic. Iar acum se caută explicații.

Moneda comună europeană se mișcă brusc după realizarea unui acord privind litigiul datoriilor: la scurtă vreme după efectuarea anunțului în cursul dimineții euro a primit un impuls pentru o scurtă perioadă de timp și a crescut până la pragul de 1,12 dolari.

Dar euro nu a putut susține vârful de 1,1196 euro și a scăzut apoi vertiginos cu peste un cent american la 1,1054 dolari. Grecia și creditorii săi s-au pus de acord privind condițiile pentru un nou ajutor financiar după o sesiune maraton de discuții și astfel au împiedicat falimentul vecinului nostru mediteraneean și ieșirea acestuia din zona euro.

Negocierile cu Grecia au arătat din plin care sunt riscurile politice ale salvării Greciei, spune Andreas Paciorek de la CMC Markets. Germania este tot mai izolată, zona euro este divizată iar rezultatele alegerilor viitoare ar putea aprofunda această ruptură, spune analistul. Zona euro nu a ieșit cu adevărat mai puternică din aceste negocieri.

http://www.teleboerse.de/devisen/Euro-schwankt-heftig-nach-Hellas-Einigung-article15501151.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =