euro puternic

48199868

Banca federală germană aduce critici premierului francez
Fără moneda euro, economia Franței ar duce-o mai bine. Acest punct de vedere simplificat al premierului francez Valls aduce reacții puternice din partea Bundesbank. Această politică monetară a premierului Valls este o relicvă a vremurilor trecute.

Cererea premierului francez Manuel Valls pentru o depreciere a monedei euro a întâlnit critici puternice din partea Bundesbank. Un reprezentant al Bundebank a declarat pentru ziarul german Bild că instituția germană privește cu îngrijorare cum politica franceză cade înapoi în mentalitatea anilor `70, când francul a suferit o perioadă lungă de timp până să devină o monedă stabilă.

Valls a făcut referire la moneda euro declarând că aceasta este o frână asupra economiei franceze. Cu o săptămână în urmă acesta s-a declarat pentru o politică monetară mai activă, pentru a stimula creșterea economică, într-o scrisoare adresată deputaților socialiști.

La o reuniune a tinerilor socialiști din Paris de weekend-ul acesta, Valls a declarat că moneda euro este în prezent prea puternică. Este nevoie de o schimbare majoră, iar politica monetară ar trebui să fie un instrument de creștere economică și creare de locuri de muncă, un instrument care să servească oamenii în primul rând. Președintele francez Francois Hollande va lua o serie de inițiative după alegerile europene de pe 25 mai.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-kritisiert-franzoesischen-Premier-article12766236.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 43