Euro se falsifică mai puțin

der-neue-20-euro-schein-soll-faelschern-das-leben-schwerer-machen-

Criminalii produc pagube anuale de milioane de euro prin falsificarea de bancnote. Dar noile elemente de siguranță de pe bancnotele de 20 de euro aduc un prim succes în lupta cu falsificatorii.

Vremurile de glorie ale falsificatorilor de bani ajung la final, odată cu introducerea noilor bancnote de 20 de euro. Anul trecut criminalii au pus în circulație 685.000 de falsuri, spun cei de la BCE. Ceea ce reprezintă o scădere de 24% față de valoarea maximă din 2015, când s-au identificat 900.000 de falsuri.

Doar în Germania băncile, comercianții și poliția au identificat și retras din circulație 82.150 de bancnote euro, cu 14% mai puțin ca și în urmă cu un an. În ciuda bucuriei fenomenul se află în continuare la un nivel foarte ridicat.

În special bancnotele de 20 de euro în versiune nouă, care au fost introduse în noiembrie 2015, înregunează semnificativ munca criminalilor. Introducerea unei noi serii de bancnote în Europa a avut un efect pozitiv asupra numărului de bancnote falsificate, spune directorul Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele.

Numărul bancnotelor de 20 de euro falsificate s-a redus la aproape jumătate față de anul 2015, spune Thiele. Elementele de siguranță îmbunătățite au dat mari bătăi de cap pentru falsificatori. Astfel că a fost introdusă o fereastră transparentă în holograma bancnotelor.

Pagubele provocate de criminali în Germania s-au redus anul trecut de la 4,4 milioane la 4,2 milioane. Numărul de bancnote de 20 de euro falsificate s-a redus de la 38.000 la 20.217 exemplare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Der-Euro-wird-weniger-gefaelscht-article19663562.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 71 =