Euronext vrea să cumpere Clearnet

img_0367
Bursa de la Londra, LSE, împinge concernul Clearnet spre concurentul Euronext. Astfel că britanicii vor să risipească îngrijorările autorităților concurențiale europene privind fuziunea cu Deutsche Börse.

Vânzarea casei franțuzești de tranzacționare Clearnet către bursa internațională Euronext este aproape de finalizare, spune un raport din presă. Operatorul bursier parizian va plăti 510 milioane de euro pentru subsidiara rivalului britanic LSE, raportează cei de la Financial Times. Cu această tranzacție LSE vrea să risipească îngrijorările autorităților concurențiale privind o fuziune cu Deutsche Börse. Preluarea va fi făcută publică în această săptămână.

Potrivit celor de la Financial Times, diferențele care mai existau privind condițiile tranzacției au fost între timp eliminate, ceea ce a adus un mare progres pentru negocieri. LSE și Deutsche Börse speră ca prin această vânzare să facă pe placul politicienilor francezi care au arătat o opoziție puternică la Bruxelles față de tranzacția în valoare de 25 de miliarde de dolari. Ministrul Francez de Finanțe, Michel Sapin, a avertizat că prin această fuziune s-ar putea naște un concern mult prea puternic, care ar controla o mare parte din infrastructura financiară din Europa.

Franța își arată îngrijorarea că Euronext ar putea să devină mult prea mare, Deutsche Börse are o casă proprie de tranzacționare, Eurex Clearing.

UE a făcut clar faptul că se teme de o poziție dominantă a noului concern format după fuziune, în special în tranzacționarea de instrumente derivate (Clearing) în Europa. LSE și Deutsche Börse speră ca vânzarea Clearnet să fie suficientă pentru a risipi aceste îngrijorări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Euronext-will-Clearnet-kaufen-article19422511.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 8