Europa reia exporturile de carne de vită către Canada

_86232077_beefangus03gettyCanada a redeschis piața exporturilor de carne de vită spre 19 state membre ale UE, ridicând o interdicție impusă în 1996, din cauza crizei provocate de Encefalopatia spongiformă bovină (ESB), cunoscută drept boala vacii nebune. Marea Britanie și Irlanda se numără printre țările care vor putea exporta carne de vită în Canada. Franța și Germania, cei mai mari producatori din UE, sunt de asemenea incluşi. Comisia Europeană a declarat că a fost o mișcare bine venite, deorece fermierii din UE “trec printr-o perioadă deosebit de dificilă”.

O interdicție pe importurile din Rusia și cererea mai slabă din China au lovit exporturile agricole din Europa. Luna trecuta, UE a anunțat un pachet de ajutor in valoare de 500 de milioane de euro, în urma protestelor de stradă a agricultorilor. Sectorul produselor lactate a fost deosebit de afectat , cu mulți dintre producători spunând că prețurile actuale abia că îi ajută la acoperirea cheltuielilor. Răspândirea de encefalopatie spongiformă bovină (ESB), în anii 1990, a dus la sacrificarea în masă a bovinelor și pierderi mari pentru fermieri.

Statele Unite au reluat, de asemenea, importul de carne din UE, sub monitorizare strictă, un proces care a început cu Irlanda, în luna ianuarie. Canada a semnat un acord de anvergură de liber schimb cu UE, care în prezent trece prin procesul de ratificare.

http://www.bbc.com/news/world-europe-34585302

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =