europa se aseaza

co-opbank_2877830i

Europa da semne de consolidare

Un studiu atent urmarit, a gasit activitatea afacerilor din zona euro a celor 18 tari, cea mai crescuta din ultimii trei ani, acesta fiind cel mai clar semn ca, totusi, redresarea economica ia avant. Analistii spun ca datele pozitive, prezentate miercuri, pot lua o parte din presiunea aflata asupra Bancii Centrale Europene( BCE) pentru a lua masuri suplimentarea in a stimula economia, la urmatoarea reuniune politica lunara, din 8 mai. Sondajul Markit de cumparare a managerilor – un indicator de activitate urmarit indeaproape – a urcat la 54,0 in aprilie, de la 53,1 în luna martie. Acesta este cel mai mare nivel din luna mai, 2011 incoace. Orice peste 50 indica expansiune .
In ciuda acesteia, inflatia din zona euro a scazut cu 0,5 %, iar rata crescuta a somajului a ridicat temeri. Zona euro a crescut cu o rata trimestriala de 0,2% in trimestrul al patrulea al anului trecut, astfel BCE, se asteapata ca economia sa creasca cu doar 1,0% in acest an. Cu toate acestea, rata somajului ramane dureros de ridicata, la 11,9, pentru zona euro in ansamblu.

Cifrele de miercuri sugereaza ca inflatia va crește treptat, spune economistul Chriatian Schulz, de la Berenberg Bank, dar unii analisti spun ca BCE ar putea reduce inca, rata dobanzii de referinta sau sa ia alte masuri in lunile care urmeaza.
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=306112662

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 61 =