Europa și China se apropie

China-Europa

Europa și China se apropie
China și Uniunea Europeană au pus bazele unei colaborări intensive. China este gata să lucreze cu Europa pe toate domeniile, a spus primul ministru al Chinei Li Keqiang la conferința economică de la Hamburg “China întâlnește Europa”.

Pe partea europeană, Martin Schulz, președintele parlamentului UE a subliniat faptul că influența globală a Chinei a sporit semnificativ, iar aceasta are potențialul unei colaborări productive cu Uniunea Europeană. Criza financiară a arătat dependențe și cât de importantă este cooperarea internațională, spune Schulz. UE și China au acum nevoie una de alta mai mult decât niciodată.

Ministrul afacerilor externe din Germania, Frank-Walter Steinmeier a venit de asemenea la Hamburg, îndemnând industria să respecte legea și ordinea. La finalul cinei din sala bursei, ministrul a declarat că nu s-ar cădea ca oamenii de afaceri și oficialitățile din sală nu ar trebui să stea prea relaxați. Când vine vorba de reguli, drept și drepturile omului, aceste aspecte nu se răsfrâng doar asupra politicii. Companiile, de asemenea, trebuie să dea un exemplu pozitiv în acest sens.

Steimeier a invitat China indirect să se implice mai mult în lume. Lumea are astăzi nevoie de state care sunt dispuse să își asume responsabilități, chiar și când este vorba de curtea vecinilor apropiați.

În discursul său premierul chinez Li Keqiang nu s-a adresat direct lui Steinmeier. Economia are nevoie de un cadru liniștit pentru a prospera, spune el. China dorește stabilitate, iar acesta mai consideră că toate țările trebuie să lucreze împreună pentru ca războiul să nu se mai repete.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-und-Europa-proben-Annaeherung-article13765746.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 75