Europa și Japonia prezintă sonda lor pentru planeta Mercur

Este gata în cele din urmă: după ani de planificări sonda spațială “BepiColombo” ar trebui să zboare către planeta Mercur în anul 2018. Este prima misiune europeano-japoneză către cea mai mică planetă din sistemul nostru solar. Cercetătorii speră să găsească astfel răspunsuri la câteva întrebări importante.

Monstrul are o înălțime de 6,40 metri și cântărește circa patru tone. Este albă, argintie și cu un zgomot pe măsură: sonda spațială “BepiColombo” a fost prezentată pentru prima dată în Noordwijk bei Den Haag. Ea este până acum cel mai dificil și cel mai ambițios proiect al agenției spațiale europene Esa și organizația lor parteneră Jaxa.

“BepiColombo” are rolul de a cerceta cea mai mică planetă a sistemului nostru solar: Mercur. Sonda va fi testată în centrul spațial european Estec din Nordseebad – Noordwijk, situat în nordul Olandei. În octombrie 2018 “BepiColombo” va fi lansată în spațiul cosmic de la centrul de testare spațială Kourou din Guyana Franceză.

Șapte ani va dura călătoria până la cea mai mică și cea mai puțin explorată planetă a sistemului nostru solar. Mercur este o planetă plină de mistere, spune Johannes Benkhoff, unul dintre oamenii de știință conducători ai proiectului. Despre acest corp ceresc se știu până acum foarte puține.

Explorarea planetei Mercur este dificilă. Fiind cea mai apropiată planetă de Soare, condițiile de acolo sunt insuportabile. Temperaturile variază de la -180 de grade și până la 430 de grade Celsius. Acest lucru determină cerințe speciale pentru protecția sondei și a instrumentelor sale.

http://www.n-tv.de/wissen/Europa-und-Japan-zeigen-ihre-Merkur-Sonde-article19924289.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 52