Europcar vrea la bursă

45470753

Europcar vrea la bursă

Rivalul Sixt este de aproape 30 de ani pe piața bursieră. Dar acum și liderul european de piață, Europcar vrea o parte din succes. Mediul este propice, după cum arată IPO-ul filialei de leasing a celor de la Sixt.

Numărul unu în topul companiilor europene de închirieri auto, Europcar, vrea să se listeze la bursă. Compania a anunțat faptul că vrea să adune o majorare de capital de 475 de milioane de euro. Documentele necesare au fost deja înaintate la Securities and Exchange Commission.

Cu această listare la bursă structura financiară a grupului va fi întărită, implementarea strategiei companiei va fi accelerată și mijloacele de investiții sporite, spun cei de la Europcar. De asemenea, unele dintre datorii trebuie plătite cu bani colectați, spune directorul financiar al companiei, Caroline Parot.

După datele directorului companiei, Philippe Germond, listarea la bursă va trebui să urmeze până în luna iunie. Dar depinde și de condițiile de pe piață. Acesta s-au îmbunătățit în ultimele zile. În Germania filiala companiei de închirieri auto Sixt, Sixt Leasing, s-a listat cu succes la bursă.

Prețul de emisiune a fost setat la 20 de euro pe document. Primul curs a pornit apoi la 20,4 euro. În prezent titlul înregistrează o valoare de 21,5 euro. Cursul companiei mamă Sixt s-a majorat de șapte ori de la debutul acesteia pe bursă în anul 1986.

Dacă cineva cumpără azi acțiuni la Sixt Leasing, va avea peste 30 de ani 1400 de euro în mână, spune președintele consiliului de administrație, Erich Sixt în prima zi de tranzacționare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Europcar-will-an-die-Boerse-article15142351.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 9 =